Bölcső

Bölcső vagy babaágy?

2016. január 21. 11:07 - faktura

Vigyázat, az első bekezdés közhelyeket tartalmaz!!!   
De utána jó lesz :)

Minden egyes bölcső, ami nálunk készül, egyedi. Akkor is, ha volt már hasonló - biztos, hogy az anyag, néhány részlet, vagy éppen a hozzá kapcsolódó érzelmek különbözővé teszik.

Babaágy


Erre a kiságyra(?) bölcsőre(?) ez méginkább igaz. Szokásos módon indult, egy érdeklődő email, néhány kérdéssel a mérettel kapcsolatban. Aztán hamar kiderült, hogy nem kicsit lenne más a nagysága, a születendő baba apukája akkora fekvőfelületre gondolt, amekkora a gyerekágyak matraca.
Először az jutott eszembe, hogy az inkább egy borulékony hajó lesz, de gondolkozzunk rajta. Végül a levelezésünkben az óriásbölcső név ragadt rá erre a kedves bútordarabra.
Néhány email és telefon után abban maradtunk, hogy készül egy gyerekágy, követve a bölcsők formavilágát. Aztán kap valamilyen talpat, amin biztonsággal lehet ringatni, de lesz fix pozíciója is.

gyerekágy tervek
A képen látható skiccek születtek első körben. Nekem a négyes tetszett. De nem én döntöttem, még csak befolyásolási kísérlet sem volt - ezért készült el végül a hármas.

Ahogy kezdett összeállni a bútor az anyagi valójában, körvonalazódott az is, milyen talpa legyen. A gerincbarát székeim lábszerkezetét vettem alapul. Ott egy lapos farugó is biztosítja, hogy a bútor súlypontja ne tudjon annyira kimozdulni, hogy borulás legyen a vége. De végül csináltam egy enyhébb ívelésű hagyományos bölcső-talpat is. Ezt akkor lehet használni, ha az ágy súlypontja elég mélyen van - vagyis a matrac legalsó pozíciójánál.
Itt:
babaágyemail_tel01.jpg

Ez a talp az ágy két átellenes sarkánál kitámasztható:

kiságy talp

A fenti  fotókon kevéssé látszik, de az ágy oldalrácsai több módon is használhatók.

A matrac felső állásánál az ágy oldala a felső pontig zárt.
kiságyAztán ha középre kerül a fekvőfelület, akár le lehet venni a keskenyebb (felső) oldalkeretet. Az alsó helyzetben pedig mind a szélesebb, mind a keskenyebb keret kerülhet alulra, a matrac mellé. Mindig attól függően lehet variálni, mennyire mozgékony a baba (majd a kisgyermek), akarjuk-e, hogy önállóan kiszálljon, a szülők ágya mellé fordítjuk-e a babafekhely nyitott oldalát.
gyerekágy
gyerekágy levehető oldalVégül egy kis animáció az imént írtakról:

babaágy levehető oldallal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bolcso.blog.hu/api/trackback/id/tr508286720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása